Print

Print


Vacature juridisch inspecteur

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed heeft een vacature voor een juridisch inspecteur.

·        Geļnteresseerd? Reageer dan via Werken voor Nederland<https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/juridisch-inspecteur-OCW-2021-0036#0> voor 9 april 2021. Daar staat ook de volledige vacaturetekst en de mogelijkheid om te solliciteren.

Download 'Vacature juridische inspecteur'<https://www.inspectie-oe.nl/binaries/inspectie-oe/documenten/publicatie/2021/03/26/vacature-juridische-inspecteur/Vacature+juridisch+inspecteur+Inspectie+Overheidsinformatie+en+Erfgoed+maart+2021.pdf>

Functieomschrijving

Een overheid die verantwoording kan afleggen. Erfgoed beschikbaar voor iedereen. Nu en in de toekomst. Dat is de missie van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed. Bij ons in Den Haag zet jij als inspecteur jouw juridische expertise in om de toegankelijkheid van overheidsinformatie en de zorgvuldige omgang met erfgoed te waarborgen.

Jij adviseert over de juridische aspecten van het toezicht op de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van het cultureel erfgoed en overheidsinformatie. De Erfgoedwet, de Archiefwet, het omgevingsrecht en (internationale) regelgeving voor de bescherming van roerend cultuurgoed hebben hierin een prominente plaats.

Je beoordeelt de juridische consequenties van uit te voeren en uitgevoerd toezicht, zorgt voor een adequate omgang met meldingen en signalen, volgt relevante wetgevingstrajecten en komt met (innovatieve) voorstellen. Je ondersteunt het MT en de inspecteurs en je treedt op als vraagbaak voor hen bij vraagstukken van juridische aard.

Daarnaast heb je veelvuldig strategisch overleg op besluitvormend niveau met interne en externe partijen. Je rapporteert hierover aan de directeur. Jouw focus ligt op het begeleiden en het ontwikkelen, vormgeven en implementeren van thema's op het juridisch gebied van het toezicht van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed.

Lees de volledige vacature tekst op Werken voor Nederland<https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/juridisch-inspecteur-OCW-2021-0036#0>


https://www.inspectie-oe.nl/publicaties/publicatie/2021/03/26/vacature-juridische-inspecteur