Studium Generale webinar, archeologie

Wordt deze e-mail niet goed getoond, open in browser

Uitnodiging

11 en 18 juni 2020

Studium Generale webinar: archeologie in het post-corona tijdperk

Beste lezer,

Op donderdag 11 juni en 18 juni organiseren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de ErfgoedAcademie een Studium Generale over perspectieven op de archeologie in het coronatijdperk en daarna. Ook de archeologische sector blijft niet onberoerd door de coronacrisis. Kantoren, depots, publiekscentra en laboratoria zijn gesloten. Professionals werken op anderhalve meter en vrijwilligers blijven thuis. Ondertussen dreigt in de nabije toekomst een economische crisis  die zeker negatieve effecten zal hebben op de archeologie. Nieuwe archeologische opdrachten blijven uit. De archeologische sector gaf onlangs een noodsignaal af.

Toekomstperspectief
Tijdens het Studium Generale, in de vorm van een webinar van 15.30 tot 17.00 uur, kijken de Rijksdienst voor het Cultureel en de ErfgoedAcademie vooruit. Wat is het post-coronaperspectief voor ons archeologisch erfgoed? Hoe genereer je enthousiasme voor ons archeologisch verleden en aandacht voor het behoud van archeologisch erfgoed en kwaliteit van onderzoek? Welke rol kunnen vrijwilligers spelen in het gemeentelijk archeologiebeleid en hoe kunnen zij daar op anderhalve meter afstand vorm aan geven? 

Samen met Johan de Zeeuw (emeritus hoogleraar Gebiedsontwikkeling), Wim Hupperetz (directeur Allard Pierson Museum en bestuurslid Stichting ArcheoHotspots) en Eva Kaptijn (projectleider Erfgoed gezocht) gaan we in gesprek over het post-coronaperspectief voor ons archeologisch erfgoed. Gespreksleider is Sophie Derkzen, journalist en moderator met een fascinatie voor cultuur.

Vervolg
Deelnemers aan het webinar van 11 juni worden uitgenodigd om na afloop hun reflectie in te sturen op de bijdrage van de sprekers. Hieruit worden drie deelnemers geselecteerd, die een week na de bijeenkomst de kans krijgen om hun post-corona perspectief te presenteren tijdens een vervolg-webinar. Deze vindt plaats op donderdag 18 juni van 16.00 tot 17.00 uur. Samen vormen de bijdragen van de sprekers en de reflecties een virtuele bundel met perspectieven op een vitale erfgoedsector.

We ontmoeten u graag online op 11 juni.

Susan Lammers, alg. directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Yvonne Ploum, directeur ErfgoedAcademie

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met de aanmeldknop. U kunt zich aanmelden voor alleen 11 juni of voor beide bijeenkomsten.

Het webinar maakt gebruik van het platform Zoom. 

Bij bevestiging ontvangt u meer informatie en een handleiding over het deelnemen via Zoom. Het verdient voorkeur de zoom-app te downloaden op privé-laptop of ipad.

Voorafgaand aan het live-webinar ontvangt u op 10 juni de link om op 11 juni 15.30 uur in te loggen.

De link voor 18 juni ontvangt u op 17 juni, aanvang 16.00 uur.

Aanmelden

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Smallepad 5 | 3811 MG Amersfoort
Postbus 1600 | 3800 BP Amersfoort
033 – 421 7 421 
[log in to unmask]

www.cultureelerfgoed.nl

Linkedin  Facebook  Twitter

Stuur deze mailing naar een relatie

Heeft u deze mailing doorgestuurd gekregen en wilt u de mailings van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ook zelf ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Wijzig uw gegevens of meld u af voor de mailingen van de RCE

Verzorgd door MailingLijst