** apologies for cross posting **
Op dinsdag 29 oktober a.s. organiseren het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (www.LCRDM.nl) en SURFs Support for Research een masterclass/netwerkdag in de OBA in Amsterdam over Open Science en FAIR data. Dit doen zij samen met de VU bibliotheek, het Centre for Digital Scholarship van de Universiteit Leiden en het CIT Research van de Rijksuniversiteit Groningen.

Deelname is gratis: wel graag even inschrijven. Je vindt de inschrijflink hier:
https://www.surf.nl/agenda/surf-lcrdm-research-support-en-netwerkdag

Aan de hand van een drietal pitches van onderzoekers in verschillende stadia van hun onderzoekscarrière wordt in een breed aanbod van panelsessies en gesprekstafels geprobeerd antwoord te geven op de vraag hoe je onderzoekers het beste kunt ondersteunen bij hun onderzoek en hoe je ze kunt helpen verantwoordelijk en FAIR met hun data om te gaan.Het samenspel tussen bibliotheek, ICT en beleid is daarbij cruciaal. Voor de afsluitende keynote is  t Wolfram Horstmann uitgenodigd, directeur van de SUB Göttingen,  om de Nederlandse aanpak en best practices in een internationaal perspectief te plaatsen.
De sfeer is informeel en het is een ultieme gelegenheid om te netwerken. Voertaal: Nederlands - met een enkele uitzonderingen.

Je bent van harte welkom!NEDBIB-L discussion list for information professionals

Snel aan- of afmelden? Zie de NEDIB website
Website: http://nedbib.reuser.biz
Moderator: arno hp reuser. nedbib.reuser.biz