Barbara,

Als ik naar een DMP kijk vraag ik me bij deze punten altijd vooral af of:
1. Er geen nodeloze barrières opgeworpen worden. Als er geen privacy-sensitive data in zit en er geen patent van afhangt dan zou een aanvraagproces in veel gevallen niet nodig zijn.
2. De processen niet afhangen van een enkele persoon en zeker niet van het humeur dat die persoon op die dag heeft, maar dat de regels voor hergebruik ergens duidelijk staan en dat er een committee ("data access committee") verantwoordelijk wordt gemaakt voor de beoordeling.

Als het om privacy-gevoelige gegevens gaat in jouw geval zou je nog moeten nagaan of er een juridische basis is voor de verwerking; meestal betekent dit dat de aanvraag past binnen de breedte van het informed consent van degenen die onderwerp zijn van de data.

Rob

On 3 Oct 2018, at 13:28, Vermaas,Barbara B. <[log in to unmask]> wrote:

Hallo,
 
Voor een onderzoeker bij Fontys ben ik op zoek naar voorbeelden van voorwaarden voor het op aanvraag beschikbaar stellen van datasets voor hergebruik in onderzoek.
Dat is natuurlijk al 1 voorwaarde > hergebruik in onderzoek.
Natuurlijk ook dat dezelfde bescherming van privacy wordt gehandhaafd als in het oorspronkelijke onderzoek en dat hiervoor een contract wordt getekend; en alleen als betrokken deelnemers toestemming hebben gegeven voor vervolgonderzoek met hun data.
 
Aan wat voor voorwaarden zouden we nog meer kunnen denken?
 
Alvast bedankt voor jullie suggesties!
 
Vriendelijke groeten,
Barbara
 
Barbara Vermaas
Adviseur Onderwijs & Media
Dienst Onderwijs en Onderzoek
Fontys
 Hogescholen
________________________________________________________
Ds. Theodor Fliednerstraat 2 ■ 5631 BN Eindhoven ■ ruimte TF 4.206
Postbus 347 ■ 5600 AH Eindhoven
T: 08850 78270 ■ E: 
[log in to unmask]  W: http://www.fontys.nl/mediatheek  https://connect.fontys.nl/diensten/oeno  
Mijn werktijden zijn: maandag 8.30-12.30 ; dinsdag t/m donderdag 8.30-17.00
 
 
======================================================================================================================================== E-maildisclaimer: Aan dit bericht, waaronder ook de eventuele bijlagen worden bedoeld, kunnen geen rechten worden ontleend. Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en bevat persoonlijke en vertrouwelijke informatie. Het bekend maken, kopieren en verspreiden van een bericht dat niet voor u bestemd is, is niet toegestaan. Als u dit bericht per ongeluk heeft ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk het direct te vernietigen en de afzender te informeren. Twijfelt u over de juistheid of volledigheid van dit bericht? Neem dan contact op met de afzender. ======================================================================================================================================== This message and any associated attachments cannot be deemed as legally binding under any circumstances. This message is intended for the exclusive use of the person(s) mentioned as recipient(s) and contains personal and confidential information. Directly or indirectly copying, disclosing, distributing, printing, publicising and/or in any way using this message or any part thereof by any means is strictly prohibited if you are not the intended recipient(s). If you have received this message in error, please notify the sender and delete this message from your system immediately. If you are in doubt regarding the correctness and/or completeness of this message, please contact the sender. 

To unsubscribe from the RDM list, click the following link:
http://list.ecompass.nl/listserv/cgi-bin/wa?SUBED1=RDM&A=1


— 
Rob W.W. Hooft  ||  Skype: robhooft  ||  Phone (+WhatsApp/Signal): +31 6 27034319
Manager ELIXIR-NL at Dutch Techcentre for Life Sciences (DTL) || https://www.dtls.nl

To unsubscribe from the RDM list, click the following link:
http://list.ecompass.nl/listserv/cgi-bin/wa?SUBED1=RDM&A=1