Print

Print


 
Collexis failliet

18 maart 2009 - Collexis, de Nederlandse leverancier van zoeksoftware uit Geldermalsen is op 3 maart 2009 door de Rechtbank te 's-Gravenhage failliet verklaard. Het bedrijf, dat in 1999 in Nederland is opgericht, heeft een aantal jaren gelden een notering op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gezocht en gekregen. Mede in verband met de malaise op de financiŽle markt is de koers van de aandelen van dit Amerikaanse bedrijf de afgelopen periode eveneens sterk gedaald (OTC Bulletin Board, symbool: 'CLXS'). 

Een belangrijke gebruiker van de zoektechnologie van Collexis in Nederland is het bedrijf Legal Intelligence uit Rotterdam, dat een juridische zoekmachine gebaseerd op Collexis technologie aanbiedt aan advocatenkantoren in Nederland. Daarnaast werkte Collexis onder andere samen met informatiespecialisten bij universiteiten om wetenschappelijke informatie te ontsluiten. 

Welke gevolgen het faillissement zal hebben voor de huidige gebruikers van Collexis software in Nederland is op dit moment nog niet duidelijk. 

(bericht zojuist opgepikt uit de IK Nieuwsbrief) 

____________________________________________________________
    Dit bericht is verzonden via [log in to unmask]
Aanmelden? Afmelden? Info? Zie de NEDBIB-L website op http://nedbib.reuser.biz/
   lijstbeheerder: Arno H.P. Reuser  [log in to unmask]

    EEN ANTWOORD GAAT STANDAARD NAAR ALLE LIJSTDEELNEMERS
 Wellicht is uw antwoord alleen zinvol voor de vragensteller
               Houd hier a.u.b. rekening mee!